ok
2019 előző hónap szeptember következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ellopott hangszerek ()

(#520) 2016.03.04. 7:48

A lokfast hi-hat állvány ismertetőjele a házilag esztergált cluth és a szintén nem gyári, fémből esztergált, feketére festett, 3 csavarral rögzített alsótányér tartó.

(#519) 2016.03.04. 7:45

Volt még a zsákban egy pergőállvány is, egy 70-es évek ritka japán Star állvány. Ismertetőjele az ívelt kifelé kanyarodó lábai.

(#518) 2016.03.03. 20:05

Ma délután az Ajtósin kinyitották a kocsimat próba alatt. Elvittek a csomagtartóból 2 hátizsákot, az egyik üres volt (Quechua) a másikban koncert-állványaim voltak (egy varratott fekete 60literes Egrimor túrazsák). Ha jól emlékszem egy noname olcsó dobszék volt éppen benne, egy Premier lábgép (90-es évek, filc ütőfejjel), és egy 70-es évek beli Premier Lokfast lábcin állvány állvány (alu pedálos). Aki valahol látja eladásra felkínálva, kérem írjon nekem. Köszi.

(#517) 2012.10.04. 0:42

Sziasztok!
Október 2.án délután az autómat feltörték és ellopták a teljes V-drum td-9kx2 dobfelszerelésemet, ha valaki tud erről vagy látja eladásra ezt, hívjon vagy írjon nekem, köszönöm! 30/9496863

ezek voltak:
kd8 lábdob trigger
pd105 pergő
pd85 tomok (3db)
cy5 lábcin
fd8 lábcin pedál
cy12c crash
cy12r ride
mds4 karám
kábelek
warwick rockbag tokban

------
xgergokex

(#516) 2012.02.21. 18:03

Válasz Chris72 hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Valami ilyesmi, csak egy árnyalattal igényesebb. Addig is ezt ide fel kéne rakni a fejlécbe, hogy tudjunk arról, hogy a Hangmesternél létezik ilyen.

(#515) 2012.02.21. 15:24

Válasz Drkazmer hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

http://href.hu/x/h7kx

(#514) 2012.02.21. 15:11

Kéne egy ilyesmi honlapot összedobni:
http://www.lopottlaptop.hu

(#513) 2012.02.10. 17:52

kösz Uram!

(#512) 2012.02.05. 19:57

Újabb áldozat... :-(

Sziasztok, egy szerencsétlen és figyelmetlen éjszakai pakolás közben (aminél sajnos nem voltam ott) eltűnt a komplett cintányérszettem tokkal vonóval az Ajtósi Dürer soron, a Dürer próbatermekkel és a KBlokkal átellenben a Városliget szélén...
Tartalma:
- 14" Sabian HHX (Stage hats) lábcinpár /festék kicsit kopott/
- 16" Sabian Pro Sonix beütő
- 18" Sabian B8 beütő (crashride-nak használtam) /már elég kopott sárgás színű/
- valamint egy nagy- ill. egy kisebb lábcinzsebes Sabian feliratú fekete cintáska. Ha van becsületes megtaláló, vagy ha valaki összetalálkozna ezekkel egy esetleges vásárlás közben, nagyon hálás lennék, ha nem megvenné, hanem jelezne nekem! (lehet nem nagy szám egy része, de évek óta használtam őket és nagyon szerettem...történetük volt)
Kontakt
név: Burucs Szabolcs
tel.:30 7576 919
mail: bszabeeka@freemail.hu
Köszi!

(#511) 2011.12.20. 23:10

Válasz sumayer hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Elképesztő, mindenki figyeljen ezekre...

(#510) 2011.12.19. 14:03
(#509) 2011.11.10. 8:36

By Drkazmer (csak hogy szem előtt legyen)

No. Ma beszélgettem a rendőrbácsinkkal. Nagy vonalakban felvázolnám, hogy mire jutottunk (új nincs a nap alatt, inkább csak rendszereztük a gondolatainkat).

Hangszervásárlásnál kérj számlát a boltban, avagy ha használtat veszel, akkor írj adásvételi szerződést két tanúval. Ennek adóvonzataira nem térnék ki, de enélkül biztosan nem tudod igazolni, hogy a hangszer a tied volt. Ezt követően érdemes ezzel a mikropontos jelölési rendszerrel lefújni a hangszert, így tudod megkülönböztetni a sajátodat a többi hasonló típusútól. Készíts leltárt is a hangszerekről, amelyek a főbb tulajdonságokat tartalmazzák, készíts hozzá minél több fényképet, ha esetleg valami egyedi elváltozás van a hangszeren, azt is rögzítsd (feltűnő karcolás stb). Ha esetleg pedig eltulajdonítanák a hangszered, tégy bejelentést a rendőrségen, még ha nem is várod, hogy előkerüljön valaha, ugyanis ez az egyetlen esélyed, hogyha mégis meglesz, akkor visszakaphatod.
Gondolkodtunk azon, hogy kéne egy internetes oldal lopott hangszereknek, amit a boltosok és a rendőrök is böngészhetnek, hátha ráakadnak valamire. Továbbá különféle rendezvényeken beszélgetést tarthatunk erről rendőrökkel, a biztosítók képviselőivel (fórumtalálkozó, hangszerkiállítás stb).

A rendőrbácsi ajánlásai (semmi újdonság, mégsem figyelünk kellően erre):

Ajánlások hangszerlopások megelőzésére

1. Ne díszítsd fel a tunébuszt!

Gyakori eset, hogy a zenekarok logójukat a buszra festetik, ami egyrészt biztos nagyon jól néz ki, de nem csak a rajongó kislányok figyelmét keltheti fel. Mondhatja azt is: “ Hello, ebben a buszban több milliós értékben vannak hangszerek és színpadtechnika! Gyere, lopj el!”
Lehetőség szerint el kell kerülni a pótkocsi vagy utánfutó használatát. Könnyen ellopható és a parkolás is sokkal könnyebb nélküle. Ha mégis szükséges a szállításhoz, akkor ügyeljünk rá, hogy ez se legyen felmatricázva.

2. Mindig tartózkodjon valaki a buszban, vagy annak közelében!

Egy egész napos vezetés után nemigen kíván az ember még ezek után a kocsiban aludni. Főleg hogy ha a helyi haverok körében szeretnénk múlatni az időt, bulizással, kényelmes körülmények között. Akármilyen biztonságosnak tűnik a környék, szürkület után sose hagyd magára a furgont. Ha van rá lehetőség, akkor ne is egy, inkább két ember legyen a kocsiban, nehogy szükség esetén egyedül kevés legyen a bűnözők elriasztásához.
Nem árt, ha van valami önvédelmi eszköz is kéznél, mert a bűnözők sem hagyják a megfelelő szerszámokat otthon. http://legalisonvedelem.eu/
Remélhetőleg egyikőtöknek sem kell az eszköztárát élesben használni.

3. Jegyezz fel minden egyedi azonosító jelet!

Ha bármit ellopnak, nagyobb esélyed van visszaszerezni, ha tudod a gyári számát. Mielőtt útnak eredne a csapat, fotózz le minden hangszert, a jellegzetes sérüléseket, és írj fel minden gyári számot, hogy dokumentálva legyen arra az esetre, ha meglátnád egy hangszerkereskedésben, piacon vagy zálogházban.
Úgy tudjuk, Magyarországon a hangszerboltosok továbbadják ezeket az adatokat egymásnak és figyelnek a használt eszközökre és azok eredetére. Azért is hasznos lehet mindez, mert egy ellopott hangszer esetében egy interneten közzétett körlevélben az a leírás, hogy “eltünt egy sunburst Les Paul” elég tág fogalom, de a gyártási év, a modell neve és gyári száma, valamint néhány fénykép a hangszerről közelebb vihet ahhoz, hogy előkerüljön.

4. Köss biztosítást!

Ha már a gépkocsidra, a lakásodra kötöttél, a hangszereidre miért is ne? Régebben ez némileg nehézkes volt zenészek számára, de manapság már lehet kérni a biztosítók egyedi ajánlatait arra az esetre, ha a hangszert ellopnák, vagy megsérülne.
Ismerve a turnék körülményeit és költségvetését, lehet, hogy pár tíz ezer forint befizetése is elérhetetlen álomnak tűnik, de ez csak egészen addig az esetig sok, amíg el nem kezded egy hangszer elvesztése után magad hibáztatni, hogy az elveszített hangszer pótlása sokkal többe kerül.
5. Semmit ne hagyj őrizetlenül!
Ha nem érzed 100% biztonságosnak otthagyni a felszerelésed valahol, akkor ne hagyd ott. Ne hagyj semmit őrizetlen és nem zárható helyen, de az sem jó ötlet, hogy a klubba való bepakolás után idegenekre bízod a banda felszerelését, amíg te pl. máshol vacsorázol. Ha a furgon üres, akkor sem árt, ha van benne valaki, vagy a közelében, nehogy ne legyen mivel eljutni a következő koncerthelyszínre.
Nem árt, ha van több kulcsotok a kocsihoz, hogy válthassátok egymást. Fontos, hogy mindig legyen valami történés a kocsi körül. Ha végül mégiscsak magára maradna, győződj meg róla, hogy az ablakokat felhúztad, ajtókat bezártad, beriasztottál és minden mozdítható eszközt letakartál, ami felhívhatja a tolvajok figyelmét.

Extra tippek

Bűncselekmény esetén értesítsd a rendőrséget!

Ha mégis észleled, hogy ellopták a hangszered, vagy egyéb kelléket, haladéktalanul értesítsd a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 107, vagy 112-es segélyhívó-számokon, vagy a helyi rendőrség közvetlen telefonszámán.
A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosítani kell, amit bárki elvégezhet. Célja, hogy eredeti állapotban megőrizzék a helyszínen lévő állapotokat, nyomokat, amíg azok rögzítése meg nem történik - például le kell takarni a bűnöző lábnyomát, stb...

Értéktárgyak megjelölése!

Gravírozással megjelöltetheted akár a hangszeredet is, és javasolt pontos HÁZILELTÁRT készíteni a típus, gyári-szám megjelölésével. Jó megoldás az is, ha videokamerával méretarányosan rögzíted értéktárgyaidat.

Elterjedőben van az ún. mikropontos jelölési rendszer, melyről bővebben az alábbi linkeken olvashatsz:

http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=145

http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=146

http://artep.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=147

A végén még tegyük hozzá, hogy a fent említett ajánlások sem garantálják, hogy nem válsz lopás áldozatává, de aktív védekezéssel csökkenthetjük a célponttá válás valószínűségét.
Nekünk kell eldönteni, hogy mekkora költséget tudunk szánni vagyonunk biztonságára, mennyi az elfogadható és mennyi a megfelelő biztonság.
A hatékony védekezés első foka ugyanis mindig az, hogy tudatára ébredjünk annak, hogy mi is bármikor károsultakká válhatunk.

(#508) 2011.05.04. 19:10

hello,
elloptak egy 14es, láthatóan használt, bronz színű zildjan lábcint, egy 16os meinl beütőt (classics), és egy régi amati 20 kísérőt. egy belül elválasztott fekete meinl táskában voltak (külön lábcin tartóval).
ha tudtok segíteni: 30/3290304
köszöntettel,
andrás
szekeresandras@gmail.com(#507) 2011.04.13. 18:08

Kedves Kollegák, sajnos ismét lába kelt dolognak, másolom barátom levelét: Németh Juci ápr. 2 : Ellopták Egerből az öltözőnkből a teljes fülmonitor szettemet, amiben a kb 15 éves hűséges mikrofonom is benne volt, piros körömlakkpöttyökkel megjelölve, behorpadt kosárral! a mikrofon: SM58 típusú, a fülmonitor: Sennheiser EW300 IEM G3 típusú. Mindezek egy AKG fém kis böröndben voltak. Ha van infótok, akkor nekem is lehet jelezni. Köszönettel: zÉ

(#506) 2011.03.06. 10:21

Szép napot kívánok mindenkinek!

Ismét javaslom az cégünk által forgalmazott mikropontos technológiát hangszerek lopás elleni védelmére.

Egyházi kegytárgyak, kórházi értékek vonatkozósában már vannak referenciáink.

Kórház: http://www.janoskorhaz.hu/assets/Uploads/egybeszerkesztett.pdf

Egyház: http://nol.hu/belfold/dns-vedelem_az_egyhazi_aranyserlegeknek

Üdv:

DataDotDNA

(#505) 2011.03.06. 9:24

Sziasztok, hát ennyire lopnak ott Pesten? Ez hihetetlen számomra itt Vasban. Akkor rólam a gatyát is lelopnák, részben, mert jóhiszemű vagyok, másrészt pedig sosem tudnék arra gondolni, jaj, bármely pillanatban is elorozhatnak bármit tőlem. Nem is emlékszem szerencsére, voltam-e valaha részese ilyen traumának?! Mély együttérzésem mindazoknak, akik már átestek hasonló megrázkódtatáson! Vigyázzatok hangszereitekre, s főleg - magatokra!

(#504) 2011.03.06. 2:07

Ma éjjel (március 3-ára virradó) betörtek Székely Márton és Kemény Zsombor hangszerészműhelyébe. Elvitték szinte az összes hangszert és vonót, amit csak találtak. (15 hangszer, ebből 3 cselló, sok vonó) A hangszerek részben saját készítésűek, illetve a javításon náluk levőket is ellopták.
Kérik, hogy ha bárkinek gyanús körülmények között hangszert akarnak eladni, értesítsék Mártont. 20/3756139

(#503) 2011.02.28. 0:08

Válasz Drkazmer hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Úgy látom, hogy érdemes lenne ismét elolvasni a #380-ast...

(#502) 2011.02.25. 12:50

A nyikorgó, kopott duplázó miatt idegeskedsz ennyire, vagy azért, mert emiatt kib*szák a hátsó ablakot? ...mert egyik miatt sem éri meg!
Az első miatt azért, mert 10e forintot ér, a másik miatt meg azért, mert azzal meg már úgyse tudsz mit csinálni.
Egyébként sajnálom, és mindenképp szólok, ha látok egy ilyet valahol.

(#501) 2011.02.25. 11:35

sziasztok!
tegnap kivágták a kisbuszunk hátsó ablakát és elvitték belőle a 4 éves, kopott, nyikorgó, szimplaláncos gibraltar duplázónkat. aki ilyesmit lát vagy talál kérlek szóljatok. az eset a 11.kerben történt, per pill a stroke kerülget az ideg miatt.
üdv minden dobosnak.