ok
2019 előző hónap szeptember következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Cobus Potgieter (Chelios)

<a href=http://href.hu/x/9ur5>youtube link</a></br> <a href=http://www.cobuspotgieter.com>www.cobuspotgieter.com </a>

(#70) 2011.10.13. 20:52

Válasz UXA hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

nincs mit
ugyanitt ( http://fidelio.hu/jazz_vilagzene/hangszerelem ) még van jónéhány cikk nem annyira közismert, viszont bőven világszínvonalú zenészről.

UXA

(#69) 2011.10.13. 18:37

Válasz leisle69 hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Üdv!
Megnéztem,elolvastam. Nagyon jó! Köszi a linket!

(#68) 2011.10.13. 18:05

van magyar DW endorser is, Németh Ferenc.
http://fidelio.hu/jazz_vilagzene/hangszerelem/nemeth_ferenc_titkai_
ízlés kérdése is, de szerintem sokkal nagyobb tudású ember...

Ben

(#67) 2011.10.13. 11:11

Persze nem az a munka, hogy a dw-nél bármiféle nyomulás történt, hanem az, hogy híressé vált a videóival. Tényleg nem ő a legjobb, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a dw hoz döntéseket a saját cégével kapcsolatban, és ők úgy döntöttek, hogy megéri nekik támogatni a srácot, mert nagy reklám a cégnek, hogyha több tízmillió ember látja hogy Cobus dw cuccokat használ.
Ezek után pár hónappal később érkezett hozzá a felkérés, hogy lehetne dw endorser a teljes dobszerkóját tekintve is. Nem custom shop dobokat kapott csak egyszerű performance seriest, semmi extra finish, semmi extra méret, csak ami éppen raktáron volt, azt odaadták neki, hogy játsszon rajta. Ő is örült neki, a dw-nek sem volt érvágás, annál nagyobb reklámlehetőség. Tehát srácok, a szponzoráció így működik. Ha valamennyire jól nyomod, és van egy nagy közönséged, akkor ez egy természetes folyamat. Nincsenek összeesküvés elméletek.

(#66) 2011.10.13. 11:07

Válasz rummutt hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Én is Jandzsi kollégával értek egyet. Neki így jött össze. A zeneiparban sem mindig azok vannak elismerve akik tehetségesek, hanem azok akiket a média nyom, szóval akikkel egyesülni tud az egyszeri ember is. Így valóban Cobus is egy ilyen bálvány. Speciel nem nekünk, hanem rajtunk kívül sok ezer embernek. Ezt meg a gyártók nyilván kihasználják, mert ha sokan nézik sokan látják azt is min játszik. Ennyi. Nem kell vele foglalkozni.

Ben

(#65) 2011.10.13. 11:07

Az ember amikor nem lát bele dolgokba, folyamatokba, csak a végeredményt érzékeli, és ez irígységet vált ki benne, akkor gyakran előfordul, hogy különböző negatív elméleteket barkácsol magában mások ellen. Ez most nem vádaskodás a részemről, inkább egy általános emberi jelenség leírása, velem is előfordul.
Valószínáleg sokan nem látják, hogy miből áll a sikere, talán ebben tudok egy kicsit tiszta vizet önteni a pohárba, mert már én őszintén szólva már régóta figyelem a srácot.
Az egy dolog, hogy mennyire tudsz játszani. A másik dolog az, hogy mennyire tudod magadat eladni. Hiába vagy nagy arc, hogyha nem tud róla senki. Cobus befektetett nagyon sokat abba, hogy olyan anyagokat kínáljon a közönségének, amely egyszerűen élvezhető. Ezért figyeltek rá fel sokan. Mármint nagyon sokan. Valószínűleg nagyobb közönsége van, mint néhány magas mércét felállító sztárnak. Ez ilyen egyszerű.
Ha nem lenne dw, senki nem szagolna bele igazságtalan nyomulást, meg ilyen nem túl átgondolt dolgokat az egészbe, de a jelen helyzet más, ez pedig irígységet szül. De azért nem kell nevetségessé válni, mert mégis ki volt itt igazságtalan? Ki nyomult kinél? ) Cobus eredetileg udrum endorser volt. Ők repítették ki Amerikába Dél Afrikából pár clinic megtartására. Ott kihasználva a lehetőséget meghívták a Drumchannel egy közvetítésére, mint egy érdekes személyiséget, aki sikeres lett pár coverrel. Terry Bozzio készített vele interjút. Ez még mindig egy természetes jelenség, senki nem kuncsorgott senkinél, nem volt lefizetés, fenyegetés, nyomulás, mert nem a srácon múltak a dolgok, hanem a nagy fejeseken a drum channelnél.
Miután haza ment Dél Afrikába, kicsit később szerződött a dw-vel, hogy kap tőlük állványokat és lábgépet (mert dobja már volt). Ez is a dw döntése, nem Cobus "érdemek nélküli feltörekvése", hiszen szintén nem ő dönt, hanem a cég, aki megkeresi őt ezzel. Embereket persze innentől ez egyre jobban elkezd zavarni, hiszen mindenki úgy érzi: "miért nem velem történik ez", ez bizony sok csőrt bökdös, anélkül, hogy látnák, hogy milyen munkája volt mögötte.

(#64) 2011.10.13. 10:54

Válasz rummutt hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Láttam egyszer kétszer, nem vágtam magam hanyatt, de azt tudom így is, hogy vannak videói, amit több millióan láttak. Szerintem Ő egyfajta hero a fiatal dobosok szemében, amivel az égvilágon semmi baj nincs. Súlyos feltűnési mániája van, igazából ezzel sincs baj, itt a depon is van pár ilyen. Az meg, hogy a DW támogatja... Mindenki a számokat látja. Ha egy egy videóját több százezren, vagy több millióan látják, az egy hangszergyártónak is jó reklám. Nincs ezzel az égvilágon semmi gond.

(#63) 2011.10.13. 0:28

Sziasztok! Regota gondolkodom, hogy tulajdonkeppen hogyan is velekedjek errol a srcarol. Valamit nagyon elkapott, valamire nagyon raerzett amitol ilyen ismerte valt es ez az o erdeme, ez nem vitas. Jol is dobol megszolal a cucc alatta szep tisztan, bar igazan eredeti otleteket nem lattam tole, csak sokat gyakorolta masok cseleit. Ezzel se lenne semmi gond, merthat ugye mindannyian igy tanulunk, leszamitma mondjuk Borlai Gergot, de most nem akarok elterni a tematol. Visszaterve Potmeter baratunkra, meg szimpatikus is a figura, de tenyleg, olyan jo nezni ahogy dobol, meg elvezni meg stb. Nagyon ambiciozus ami ehhez a hangszerhez elnegedhetetlen. De, es most jon a de: amikor meglattam a DW oldalan hogy endroser, akkor egy kicsit elgondolkodtam, hogy alljunk mar meg egy szora. Jo a csavo ez teny, de hat a magas mercet tarto DW lengedak koze, hogyan lehet oda sorolni egy youtube sztart, aki egyelore masok dalait koppintja le. Na nekem innentol lett egy kisse ellenszeves a ficko, mert egy szakmailag igazsagtalan nyomulast es erdemek nelkuli feltorekvest szaglok a dolgok kozott. Hogy a freedrumlessons.com-on ontja az eszt es oktat, meg ezt is lenyelem, merthat vannak azert teljesen kezdok akik balvanyozzak es tanulnak tole, de ez a DW dolog mar nem fert a begyembe...en valahogy igy latom. Hosszu meg az ut elotte, annak ellenere, hogy eddig is kemenyen dolgozott. Da hat mas is tart itt...akit kevesbe ismerunk ennyire...

(#62) 2011.10.12. 16:21

Halihó!

Nemrégiben elkészült két dobos (cover) videóm.Nézzétek meg sok szeretettelfolytatása következik!!

http://www.youtube.com/watch?v=6NHMNSyf-Dc
http://www.youtube.com/watch?v=b4-Gg9d1IaE&feature=related

Köszönöm

(#61) 2011.01.16. 20:37

Igazából Ben már leírta itt korábban nagy részét annak, amit én le szerettem volna, miután beleolvastam a korábbi hozzászólásokba. Annyit még hozzátennék, hogy ez a srác a lelkesedésével és a szerénységével rengeteg fiatalt inspirált, és még biztosan fog is inspirálni a világban arra, hogy dobolni kezdjen, vagy ha már kezdett, akkor fejlődjön tovább, tanuljon meg valamilyen szinten felvenni egy dobot, azt megkeverni, videót vágni, és ez mind szerintem hatalmas érdem. Teljesen irreleváns, hogy hol tart ő most Aaron Spears-hez, Mike Portnoy-hoz vagy bárki máshoz képest, a lényeg az út, amin idáig eljutott, és amivel azt mutatta meg rengeteg korunkbeli dobosnak szerte a világon, hogy odaadással és rengeteg munkával mi mindent el lehet érni.

(#60) 2011.01.16. 15:15

Válasz Renard hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Igazad van. a véleménnyel nincs semmi baj..

(#59) 2011.01.16. 14:27

Válasz mrobi hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

Egyetértek.

(#58) 2011.01.16. 14:18

Ha megengeditek egy személyes vélemény.Jól dobo!Még az élvonaltól messze van mint Makó,Jeruzsálemtől hiába látták annyian a videóit,de ha neki külön topic van nyitva,akkor egymillió dobosnak nyithatnánk topicot,akit nem 30.000.000-an láttak a you tube on,és mégis ezerszer jobb nála!Ezzel nem fikázni akarom őt csak az én véleményem:-))

------
Üsd-vágd, nem apád nem anyád!

(#57) 2011.01.16. 14:17

Válasz Lacika25 hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

De ez nem a youtube, hanem a ritmusdepo. Youtube-on ha rock zenét hallgatsz nem futsz bele a diszkós videókba (jobb esetben), de itt Potméter barátunk megjelenik a fórumlistán, és a kíváncsi emberek benéznek ide, és mivel ez egy fórum, véleményt nyilvánítanak.

(#56) 2011.01.16. 14:09

Válasz Renard hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

ez igaz. de én pl a rockot szeretem, nem irom a jutubon diszkós videók alá hogy ez nmejó, ez nem jó ez nem jó. mert itt is van ilyen!

(#55) 2011.01.16. 14:00

Részemről csak annyit, hogy jól dobol, ez nem kérdés. El lehet lesni tőle pár dolgot (ahogy szinte mindenkitől!), ez sem kérdés.
De ahogy használja a hangszert (nem zenei megközelítésből, mint inkább fizikális megközelítésből), az nekem nem szimpatikus.
Úgy tudnám megfogalmazni, hogy agresszíven kezeli a dobot. Emiatt nem szimpatikus a játéka, de ezzel a dobtudását még nem vonom kétségbe.

(#54) 2011.01.16. 13:57

Válasz Lacika25 hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

A negatív vélemény is vélemény, és ha összetesszük a pozitívval abból kapunk egy szép kerek képet.

(#53) 2011.01.16. 13:56

ja és inkább a régi videói tetszenek..

(#52) 2011.01.16. 13:54

Válasz gyovai00 hozzászólására

előzmény elrejtése/mutatása

engem csak azok zavarnak akik ide jönnek fikázni. Én nem megyek olyan helyre amit nem szeretek, csak azért hogy azt mondhassam hogy itt nem jó! ( remélem érted mire gondolok) én nem emelem világsztári magasságokba, csak egyszerűen stílusa vagy valami megfogott. nem játszik rosszul!

(#51) 2011.01.15. 23:52

nekem nem tetszik ahogy játszik nem tudom miért böki itt egyesek csőrét
ja és egy új videó: http://www.youtube.com/watch?v=5epNOS9Nw2w