Elektromos dobok (ARC)
Szia!
Azt az anyagot dupla rétegű műanyag hálóbőrnek nevezik, ez ugyanaz, mint a nagyokon. Ugyanaz a játékérzet, halkabb játék.
Sziasztok !!! Még mindig várom a véleményeket az előző kérdésemmel kapcsolatosan !!! Köszönöm előre !!!
Hello! Van valakinek tapasztalata a Roland kd 9-es ruha anyaghoz hasonló felületével? Hálóbőrhöz képest mik az előnyei/hátrányai? Minden vélemény érdekelne
. Köszi
Üdv
Sziasztok!!! Egy olyan kérdésem lenne hogy milyen dobagyat tudnátok ajánlani nekem ami lehetőleg nem olyan drága !!! Olyan kéne amiben beépített metronóm van !!! Most vettem egy axis duplázót illetve egy ddrum lábdob triggert !!! olyan agy kéne ami lehetőleg koncertképes is !!! Előre is köszönöm Üdv
Válasz farkasdaniel hozzászólására
Szia! Abban valóban nem lehet, ellenben a DM8, vagy a DM10 már tudja ezt a funkciót...
Válasz AgyFater hozzászólására
Átraktam (anno) a triggert, de úgy nem lett jó, aztán nem is kísérleteztem tovább, mert jött egy másik cumó.
DM6 volt nekem, abban nem lehetett érzékenységet állítani. Legalábbis úgy tudom.
Az igazsag az, hogy ennyit nem igazán szeretnék rászánni(újonnan elég drága, használtan meg most nem láttam a piacon) Az "olcsóbb" kategóriából nem érdemes választani? Ami max 40-50 újonnan? Köszi
Válasz jocodobos hozzászólására
szemelyes tapasztalatom hogy a kis meretu konnyu labdobok elcsusznak szinpadon ,akkor is ha szonyeg van a dobcucc alatt. triggereles szempontjabol ok de tul konnyuek plane ha duplazot is hasznalsz. meg a kd 120 as is neha nekicsuszik a karamnak. a karam nem engedi h tovabb vandoroljon de atveszi a rezgest es a tobbi tam ,cin stb meg megszolal... namarmost ha a nagydobot bilincsel odafogod a karamhoz es allitasz a modulon h ne legyen hamis triggereles akkor ok lehet. a roland kd 140 es mar stabil viszont az borzaszto draga... en kd 85 rolandot vasarolnek hasznaltan inkabb es megoldanam a karamra valo felfogasat...
Sziasztok!
Választás előtt állva megkérdezném a véleményeteket lábdobbal kapcsolatban. Padtech ep széria 8as vagy 10es lábdob között illetve most utána olvasva a roland kd 9 is szóba jöhetne. Kinek mi a tapasztalata ezekkel kapcsolatban. Tudom hogy a Roland egy picit drágább, de lehet megérné. Köszi előre is.
Válasz nagyshandor hozzászólására
Hello! Köszi szépen a választ, meghallgatom őket! üdv!
Sziasztok!
Milyen lábcint ajánlanátok a nem húderohadt drága kategóriából? A Padtech ch12-re gondoltam. Ahhoz feltétlen szükséges a ch-k konzol, vagy mondjuk egy gyári sonor f505-höz járó lábcinen is megáll?
Köszi
Üdv
Sziasztok!
Van egy roland td9-es dobcuccom, viszont eddig csak fülesről tudom használni mivel még nincs erősítőm/hangfalam hozzá.
Tudnátok ajánlani, olcsó jó minőségű klubb koncertekhez használható erősítőt hangfalat?
elektromos dobnak tokeletes sokkal hangosabban es szebben szol mind a roland pm 30. uj aruk 70+93 ezer ft volt. adok gyari tokokat veluk. spd 30 csere erdekelne.
The Box SB115A 15 colos aktiv szub
Teljesítmény: 300 Watt
120dB max.
Állítható vágás frekvencia: 80-250Hz
XLR ki- és bemenet
Méret: 48,5x70x46
Súly: 30kg
The Box PA202A
Teljesítmény: 200W Bass + 50W Treble
12" középmély hangszóró
55x55 tölcsér 44 mm-es Titánium maggal
2 sávos hangszínszabályzó
Átvitel: 50-18 kHz
XLR- és vonalkimenet
Kapcsolható mélyfrekvenciavágó 120 Hz-nél
Tartozékként monitorlábak
Méretek: 60 x 41,5 x 39 cm
suly 22 kg.
Válasz farkasdaniel hozzászólására
Szia' Azért lett érzéketlenebb, mert nem csak egyszerűen hálóbőrt kell felrakni, hanem a triggert is át kell helyezni a szivacs-szendvicsből. Az érzékenységen tudsz állítani a modulban is, ha olyan dobod van (Alesis DM5, DM10 pl.)
Üdv: Agyfater
Válasz travis1880 hozzászólására
Bocs, kicsit megkéstem a válasszal, elfelejtettem erre téblábolni.
Szóval: én vettem hálóbőrt, hogy leváltsam a 8"-os padon a mylart. Láttam erről youtube videót, mármint, hogy sima ügy lesz. Nos, nem az. Valószínűleg nem lehetetlen, de többet kell hekkelni a videón látottaknál.
Ráraktam, kirpbóáltam, de sokkal érzéketlenebb volt, mint mylarral.
Valószínűleg az is közrejátszik. hogy van némi táv a dobtestben a mylar és a gumilap között, ami a piezonak átadja a rezgést. A mylar pedig nem engedi át a levegőt, ellentétben a hálóbőrrel. Ez pedig lehet, hogy pont annyit számít, amennyit kell.
Jól megoldani csak trigger cserével lehetne. Ez 12-14E forint, a hálóbőr 2E alatt van. Végülis még mindig olcsóbb, mintha egy alap Padtech kétzónás padot vesz az ember. Mondjuk azt nem tudom, mennyire macera beépíteni a triggert a testbe, de nekem pl. otthon összerakott testeim vannak most (kivéve a gyári Padtech pergőt), és semmi extra nincs a beillesztéssel.
Válasz Tiberiusfrost hozzászólására
az y kabel arra valo hogy 1 stereo dob bemenetet elossz 2 mono pad kozt. 1ik vege stere jack masik vegen 2 mono. a 3 zonas cinek altalaban 2 darab stereo jack el mukodnek es 2 bemeneti savot foglalnak el. a cinen 2 bemenet van ride bell es ride edge neven. 1ik a kupola es a cin kozepe masik a cin szele es a lefogas erzekeles.a modulon is meg kell lenni ezeknek a bemeneteknek kulomben nem tudod 3 zonasan hasznalni a cint.
Válasz Artredis hozzászólására
Szia!
1 éve én is kezdő voltam (még most is annak tartom magam) és vettem egy Alesis DM8 USB Kit szettet.
Ha esetleg gondolkozol használt cuccban és érdekelne ez a szett, akkor keress meg, mert úgy néz ki eladóvá vált. Váltanék egy akusztikusra vagy egy másik elektromosra.
A hozzászólás(oka)t elküldtük moderálásra.
A hozzászólás(ok) státuszát frissítettük.
A hozzászólás(ok) láttamozva.
Szöveg:
A hozzászólást módosítottuk.